Избелване на зъби
Избелването на зъби е козметична процедура, която подобрява самочувствието и качеството на общуване.
Брекети и алайнери

Външните наслагвания по зъбите от употреба на чай, кафе, червено вино, тютюнопушене и други оцветяващи храни могат да бъдат премахнати с методите на професионалната хигиена. Вроденият цвят на зъбите и оцветяванията поради заболявания или прием на медикаменти се коригират чрез професионално избелване.

Тази манипулация се извършва в два варианта или комбинация от тях.

Професионалното избелване се извършва от денталния лекар в стоматологичния кабинет чрез избелващ гел, активиран с помощта на специална лампа. Ефектът настъпва веднага след посещението. Тъй като методът е по-агресивен и бърз са възможни нежелани ефекти като чувствителност и нараняване на венците, които са краткотрайни и преходни. За преодоляването им се назначават определени пасти за зъби и гелове.

Домашното избелване се извършва от пациента под контрола на денталния лекар в две посещения. На първото се снемат отпечатъци от горна и долна челюст. По тях се изработват индивидуални силиконови шини. На второто посещение пациентът получава шините и избелващия агент, които да прилага според указанията на денталния лекар. Ефектът настъпва постепенно след 10 до 14 дни и степента на избелване зависи от желанието на пациента. Методът е по-слабо агресивен и осигурява подържане на резултатите за продължителен период от време. Комбинирането с професионално избелване осигуряване по-дълготраен и по-бърз ефект.

Имате нужда от нашите дентални услуги?

Търсени услуги