Ендодонтско лечение. Какво трябва да знаем?

Ендодонтско лечение. Какво трябва да знаем?

Ендодонтия е част от терапевтичната денталната медицина, насочена към лечение на вътрешната част на зъба и възпаления около корена, като целта е съхраняването на този зъб. Вместо болният или повреден зъб директно да се извади, се отстранява инфекцията и повредените от кариес тъкани, като зъбът се защитава от по-нататъшно увреждане. Основната ендодонтска процедура е кореново лечение.

Най-често в ендодонтията се прилага т.нар. лечение на гранолом на зъб, вадене на нерв или умъртвяване на нерв, което се прави чрез правилното почистване, дезинфекциране и запълване на каналите на зъбите.

ПРЕЦИЗНОСТ -> ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ

Съвременното ендодотско лечение в Изи Дент вече се извършва с помоща на високотехнологичен микроскоп CJ-Optik от най-ново поколение. Той позволява 25 кратно увеличение на образа, което прави работата максимално прецизна и успешна.

ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ, БЕЗ БОЛКА

Кореновото лечение се извършва безболезнено (под упойка). Целта ни е проблемът да бъде премахнат в едно посещение. Повторно посещение на кабинета се налага само при по-тежки случаи за лечение, т.е. в 90% от случаите напускате кабинета без болка и с решен проблем.

РЕНТГЕНОВ КАБИНЕТ

Рентгеновата снимка, която ще направим веднага след лечението на каналите, в Денталния рентгенов кабинет на Изи Дент, ще бъде доказателство за добре свършената работа и ще ни послужи да проследим резултата от лечението.

Нека заедно да се погрижим за вашето здраве!

Посетете ни на адрес: гр. Пловдив, ул. "Мария Кюри" 13

Попитайте ни или запазете час на 032940941 

Изправяне на зъби без "скоби" и "брекети"
Защо да изберем алайнери?

Търсени услуги