Плазмотерапия в Изи Дент

Ние от Дентален Център Изи Дент вярваме, че всеки човек има правото да усъвършенства външния си вид. Искрено да харесва образа в огледалото. Да повярва в себе си и да се почувства по-щастлив. Днес ви предлагаме най-естественият метод за клетъчно подмладяване - ПЛАЗМОТЕРАПИЯ!

Какво е плазмотерапия?

Процедурата плазмотерапия или PRP (Platelet Rich Plasma) е най-естественият метод за клетъчно подмладяване.

Заболявания на венците заемат специфично място в практическата дейност на зъболекарите. Многобройни научни изследвания доказват тяхната роля във възникването на заболяванията на вътрешните органи и усложненията.

Терапията разчита изцяло на способността на организма да се самовъзстановява. Процесът на стареене се дължи на дисбаланса между скоростта на разрушаване и изграждане структурата на колагена. Природата е заключила младостта в нашата собствена кръв, за да има тялото винаги възобновяем източник на здраве. А редица изследвания доказват, че въвеждането на тромбоцитна автоплазма, засилва регенеративните способности на костите, кожата, дори и косата.Инжекционната процедура е позната още и като плазмолифтинг или вампирски лифтинг.

За какво се използва плазмотерапията?

Около 60% от човешката кръв се състои от плазма. Плазмата съдържа растежни фактори, витамини, ензими, белтъци и хормони, притежаващи мощен подмладяващ ефект. Тромбоцитите са отговорни за съсирването на кръвта и за създаването на растежните фактори. Те действат стимулиращо на стволовите клетки, така че възможно най-бързо да започнат възпроизвеждане на нови тъкани. Подобрява се кръвообращението чрез образуване на нови кръвоносни съдове. PRP оказва своя ефект на клетъчно ниво, като с помощта на растежните фактори се постига биостимулация на всички клетки.

Как функционира плазмотерапията?

Намиращата се вече в тъканите пародонтална кръвна тромбоцитна плазма стимулира израстването на нови капиляри, с което се нормализира клетъчното дишане, хемодинамиката и се подобрява обмяната на веществата. Наред с това се наблюдава и процес по формиране на колаген, укрепване на костната структура и тъканта. В същото време се наблюдава и имунна стимулация на локално ниво, а всички тези положителни въздействия на PRP отвориха врати за нейното приложение в различни области.

Kaква е технологията на процедурата PRP?

При PRP процедура малко количество венозна кръв (около 8-10 ml) се взима от пациента и се поставя в специална за целта малка епруветка с разделителен гел. Кръвта се центрофугира, за да се раздели на бедна на тромбоцити плазма, червени кръвни телца (еритроцити) и концентрирана на тромбоцити и бели кръвни телца (левкоцити).

Ние от Дентален център Изи Дент работим по добре обмислен и доказал се във времето протокол за плазмотерапия. Резултатите от пародонталната терапия с плазма(PRP) са забележими още през първата седмица, а кървенето на венците и клатенето на зъбите значително намаляват. Лошият неприятен дъх също изчезва, а като най-голямо предимство на процедурата може да се назове нейната изключителна безопасност. Използваните за този метод компоненти се отличават със своята неутралност и нетоксичност, изключват възможности за настъпване на алергии или инфекции поради повишената биосъвместимост.

Самата терапия е изключително безболезнена, а продължителността е в рамките на около 30 минути. След нея ще забележите значително и цялостно подобрение на оралната лигавица и кухина.

Нека заедно да се погрижим за вашето здраве!


Предстасвяме ви случай в Дентален център Изи Дент на 42 годишна пациентка с пародонтални проблеми. 

Прогресът е резултат от една процедура  /плазмотерапия/, 10дни след манипулацията.

 Посетете ни на адрес: гр. Пловдив, ул. "Мария Кюри" 13

Попитайте ни за, протокола на изпълнение и резултататите, които вече сме постигнали.

Запишете час на тел.+35932940941

Един имплантологичен ден в Дентален център "Изи Де...
Протетичната дентална медицина

Търсени услуги