Бондинг

Бондинг в Изи Дент

 Бондингът е своеобразна алтернатива на фасетите, която може да се каже, че е безболезнен начин за коригиране на усмивката. Намира широко приложение в денталната медицина, тъй като умело коригира различни несъвършенства – разстояния между зъбите, отчупвания, големина, форма и цвят, като основната цел е една – по-красива усмивка. В буквален превод манипулацията може да се определи като залепване на композитен материал директно върху зъбите, за коригиране на дребни до средни несъвършенства. Процедурата е еднакво подходяща както за един зъб, така и за цяла редица. В тази публикация в блога ще разгледаме някои от предимствата и недостатъците на бондинга , така че да можете да вземете информирано решение дали е подходящо за вас или не.

Предимства на бондинга:

- доста по-ниската цена в сравнение с фасетите и едновременно с това естетичен вид, много близък до този на фасетите.

- удобен и достъпен начин за бързо възстановяване на един или повече зъби с едно посещение

- процедурата е безболезнена и не се наблюдава никакъв дискомфорт както по време на стоматологичната работа, така и след това.

- процедурата включва минимално, а най-често дори никакво изпиляване на зъбите. На практика, тази иновация позволява подобряване на усмивката, без да се налага разрушане на емайла

- изглежда естествено. Композитните смоли постигат изключително добра адхезия с естествените зъби. Благодарение на естествения им вид, не е лесно да се разбере дали човек е корегирал зъб с бондинг. Освен това зъболекарят нанася композитния материал само върху засегнатата област, вместо върху целите зъби, създавайки еднакъв естествен вид.

 - възможно е процедурата да бъде извършена в един ден. На пациентите няма да им се налага да посещават няколкократно зъболекаря, за да се извърши лечението. 

Въпреки че естетичната стоматология има много предимства, тя има и някои недостатъци, които трябва да имате предвид, преди да се изберете тази процедура. Минусите на тази процедура включват:

- за разлика от фасетата или короната, бондингът не трае толкова дълго. Това е така защото композитната смола е по-крехка от другите материали, използвани в останалата част от протезирането. Това означава, че след известно време може да се наложи да повторите цялата процедура, за да запазите желаната усмивка.

-  въпреки че зъбният бондинг материал е устойчив на петна, понякога при честа употреба на кафе, червено вино и др. е възможна поява на петна.

- възможно е счупване. Свързващият материал също ще се отчупи след известно време. Когато материалът се натроши, това ще повлияе на цялостния вид на зъба. Можете обаче да предотвратите раздробяването на материала, като избягвате навици като дъвчене на химикалки, ядене на твърди храни, нокти или лед.

Бондингът е най-подходящ за тези, които искат дребни козметични промени. Пациентите в никакъв случай не трябва да подценяват добрата хигиена с качествена паста за зъби, вода за уста и конец за зъби, за запазването на красивия резултат максимално дълго време.

Имайте предвид, че по-сериозните проблеми със зъбите изискват различна форма на лечение. Така че, най-добре е да се консултирате с нашите зъболекари, преди да вземете каквото и да е решение.

Нека заедно да се погрижим за вашата красива усмивка!
Посетете ни на адрес: гр. Пловдив, ул. "Мария Кюри" 13
Попитайте ни или запазете час на тел. +35932940941

ПОРЦЕЛАНОВИ ФАСЕТИ
Дентален рентгенов кабинет - Изи Дент

Търсени услуги