Защо да изберем алайнери?

Защо да изберем алайнери?

През последните години и редовно виждаме наши познати, приятели, хора по улиците и дори популярни лица, които са решили да коригират усмивката си в по-зряла възраст.

Това не е никак учудващо, тъй като подредените зъби, освен че допринасят за добра естетика и самочувствие, намаляват риска от възникване на редица здравословни проблеми.

Подреждането на зъбите подобрява функцията им и тази на челюстните мускули като цяло. Неправилната подредба на зъбите може да доведе до много неприятни ситуации, сред които:

Повишен брой кариеси поради невъзможността да се почистват добре застъпващите се зъби

Хронично възпаление на венците, често съпътствано от кървене

Изтриване или фрактуриране на зъби

Болки в темпоромандибуларната става (тази, която свързва долната челюст с черепа)

ПРЕДИМСТВА НА АЛАЙНЕРИТЕ СПРЯМО БРЕКЕТИТЕ:

• Алайнерите са нетоксични, хипоалергенни и напълно подходящи за деца;

• В много по-малка степен нараняват венците и зъбния емайл;

• Механичното въздействие за изравняване на определени зъби или цял ред е по-деликатно, отколкото това на металните конструкции;

• Прозрачните брекети са почти незабележими и отпада страхът у пациентите, че усмивката им се разваля от метална конструкция. Алайнерите не се забелязват от околните дори и при говорене;

• Не е задължително да се носят 24 часа непрекъснато. Достатъчни са 21-22 часа;

• Te са леки и почти не се усещат в устата;

• Могат да се свалят по време на хранене и за почистване;

• Те са лесни за почистване дори и само с топла вода;

• Не само, че не развалят зъбите, но и ги предпазват при резки температурни промени, от киселинна среда и от натрупване на филм от микроорганизми;

• Липсва какъвто и да е дискомфорт – неприятни и болезнени усещания при носене;

• Не се отразяват на речта;

• Без нужда от чести посещения на кабинета всеки месец – удобство при дистанционно лечение.

НЕДОСТАТЪЦИ НА АЛАЙНЕРИТЕ СПРЯМО БРЕКЕТИТЕ:

• Лечението с алайнери изисква много по-голяма самостоятелност, отговорност и сътрудничество от страна на пациента: носенето им точно толкова време, колкото е препоръчано и смяна в точния момент. Ако няма максимално съдействие от страна на пациента, лечението ще се компроментира и няма да постигне ефекта си

• Когато става дума за тежки челюстни аномалии, алайнерите се ползват само за временен закрепващ ефект, тъй като не могат надеждно да фиксират разположението на челюстните кости. Поради по-малкия натиск, който оказват по-трудно повлияват на тежките деформации и за такива случаи се препоръчват стандартните брекети.

• Децата лесно могат да ги свалят сами, което може да наруши процеса на лечение.

ЧЕСТОТА НА ПОСЕЩЕНИЯТА ПРИ СТОМАТОЛОГ

Лечението с брекети изисква редовни посещения при вашия ортодонт за напасване и затягане. Обикновено посещенията са поне веднъж месечно, като ако междувременно някой елемент се повреди или отчупи, също трябва да се направи спешна визита.

При алайнерите, технологията позволява от самото начало да се произведат всички необходими за лечението шини. Въпреки че това е възможно, ние не го препоръчваме и обикновено викаме пациентите си за контролен преглед и даваме следващите по поредност алайнери/стъпки/ веднъж на месец –месец и половина. По този начин следим дали всичко по лечението протича по план и можем да вземем мерки, ако се налага. Отклонения обикновено се получават при пациенти, които не са били достатъчно сериозни в ангажимента си и не са носили шините по предписание.

Ние в Дентален Дентален център "Изи Дент" се стремим пациентите ни винаги да могат да направят своя информиран избор от прецизно предложените от нас методи на експертно ортодонтско лечение с брекети при нашия специалист - ортодонт - д-р Dimitar Savakchiev Slavkov или с алайнерите от ново поколение на K Line Bulgaria - K Clear и Clear X или Biotech Dental Bulgaria - Smilers. 


Нека заедно да се погрижим за вашата красива и здрава усмивка!

Посетете ни на адрес: гр. Пловдив, ул. "Мария Кюри" 13

Попитайте ни или запазете час на тел. +35932940941

Ендодонтско лечение. Какво трябва да знаем?

Търсени услуги