par-1

par-2

Последователната и правилна грижа за устното здраве изисква да се обърне внимание не само на зъбите, но и на разположените около тях венци и алвеоларни кости. Рискови фактори за поява на заболявания на венците са тютюнопушене, стрес, генетични фактори, общи заболявания и др. Когато зъбите не се почистват редовно върху тях се натрупват меки и твърди отлагания,които причиняват възпаление,първоначално на меките тъкани – гингивит, а по-късно и на костната тъкан – пародонтит. Първоначално венците кървят, появява се лош дъх и външният вид на иначе здравите зъби се влошава. Впоследствие настъпва постепенна загуба на костта, поддържаща зъбите, което води до тяхното разклащане и падане.

Чрез правилно пародонтално лечение и профилактика тези заболявания са предотвратими и лечими. В ИЗИ ДЕНТ нашата цел е да идентифицираме рисковите фактори и да предприемем индивидуален лечебен план за всеки пациент.

Това се осъществява чрез високоспециализирани ДНК тестове за откриване на патогенниет микроорганизми, професионално почистване на зъбния камък и налепите със съвремени ултразвукови апарати или лазер, фини ръчни инструменти, полирни гуми, четки и пасти. Процедурата не е болезнена и не отнема много време. Така се премахват основните причини за възпалението -зъбната плака и зъбния камък. Пациентът получава информация за наличните на пазара орално-хигиенни средства, инструкция за тяхното използване и най-подходящата за него техника. Назначава се честотата на контролните прегледи и дейностите, които пациентът трябва да извършва сам в домашни условия.

par-5 par-4par-3При изявени венечни джобове се извършва и кюретаж/почистване/ на вътрешните стени на джоба. При по-задълбочени венечни джобове се налага оперативното им отстраняване. Клиниката разполага с необходимата техника и материали и за естетично шиниране. При необходимост се провежда предпротетична /преди изработването на коронки, мостове и протези/ подготовка на меките тъкани и връзки.